Luni-Vineri, 09:00-20:00
Pedodonție

Stomatologia pediatrică este ramura stomatologiei care se ocupă de copii de la naștere până la adolescență.

Este recomandat ca o vizită dentară să aibă loc în termen de șase luni de la prezența primului dinte sau de la prima zi de naștere a unui copil. Examinarea orală timpurie ajută la detectarea etapelor incipiente ale cariilor dentare. Detectarea timpurie este esențială pentru menținerea sănătății bucale, modificarea obiceiurilor aberante și tratarea după cum este necesar și cât mai simplu posibil. În plus, părinților li se oferă un program de îngrijire preventivă la domiciliu (periaj, ață dentară și fluoruri), o evaluare a riscului de carie, informații despre obiceiurile degetelor, degetelor mari și ale suzetei, sfaturi privind prevenirea leziunilor la nivelul gurii și dinților copiilor, consiliere dietetică informații despre creștere și dezvoltare.

În cabinetul stomatologic Smile Dentik, în cadrul programului pentru copii propus, vom anticipa creșterea și riscurile de îmbolnavire a dințișorilor, precum și posibilitatea de a interveni la momentul potrivit în evoluția problemelor dentare. Un medic specialist urmărește îndeaproape evoluția creșterii dinților copiilor și distribuția lor pe arcade. Astfel prevenim orice fel de probleme legate de carii și putem îndrepta defecte în creșterea și dezvoltarea dinților și arcadelor dentare. Punem, deci, accentul și pe tehnici de ortodonție estetică.

Erupția dinților superiori sau inferiori în spatele dinților de lapte este un lucru normal, dar care nu trebuie neglijat. Controlul medical este imperativ necesar pentru că pot fi necesare extracții dentare. Extracțiile dinților de lapte se fac doar de către medicul specialist , ele necesitând mult discernământ întrucât, incorect conduse, pot afecta foarte grav alinierea dinților și în special a caninilor care pot ieși mult în afara arcadei, afectând astfel estetica dentară.

Vârsta la care copilul trebuie învățat să se spele pe dinți este 2 ani, iar prima vizită la cabinetul stomatologic nu trebuie să se facă mai tărziu de 2 ani și 6 luni. Aceasta este vârsta la care se termină erupția dinților de lapte și copilul prezintă 20 dințișori.

Dinți copil
Dentist copil

Ghid pentru părinți:

Scopul acestui ghid este să vă lămurească care sunt pașii ce trebuie urmați pentru că micuțul dumneavoastră să nu cunoască spaima de dentist. Și, mai ales, să nu vă rupă inima plângând noaptea din cauza vreunui dințisor.

Foarte important!
Este greșit să îi spunem copilului: “hai să mergem la dentist acum, câtă vreme caria este mica și nu ai nevoie de injecție!” Va fi greu să îi explicați că această procedură este inofensivă, atunci când va avea nevoie.

Suprimarea obiceiurilor vicioase este deosebit de importantă:
- suptul degetului / degetelor.
- alăptarea după vârsta de înțărcare.
- dormitul cu pumnul sub obraz.
- mușcarea/sugerea buzei inferioare (frecvent la fetițe)

Ce poate medicul stomatolog să facă pentru că dinții de lapte să nu se carieze, mai ales că periajul la această vârstă întâmpină greutăți?
Nimic mai ușor: pur și simplu se pensulează pe suprafața dinților un lac special, adică măseluțele se “sigilează”. Ele vor deveni astfel mult mai rezistente la atacul cariilor. Fară carii, micuțul dumneavoastră va avea poftă de mâncare, un somn liniștit, iar dinții definitivi vor fi albi și sănătoși. Un control la fiecare 6 luni îl va familiariza cu medicul, cu atmosfera, castigandu-i încrederea. Altfel și la 6-7 ani, copiii refuză chiar să deschidă gura. Cu ocazia acestor controale, copiii pot beneficia, în cadrul clinicii stomatologice Smile Dentik, de periaje profesionale cu paste aromate, cu sau fară fluor, special concepute pentru ei, și nu în ultimul rând, care căștiga bunăvoința celui mic. În plus, se vor obișnui cu zgomotul specific aparaturii noastre.

Reguli de folosire pentru aparatele ortodontice mobile:
- Aparatul ortodontic mobil va fi ținut în cavitatea bucală 16 ore pe zi (noaptea și se completează ziua până la 16 ore).
- Aparatul nu se poarta în timpul practicării diverselor sporturi
- În timpul meselor, pacientul nu va purta aparatul ortodontic mobil

Igienizarea aparatului:
- Igienizarea se face la fiecare îndepărtare din cavitatea bucală
- Igienizarea se face prin spălare cu apă și săpun, cu ajutorul unei periuțe de mâini, insistandu-se asupra marginilor, spațiilor dintre fragmente și șuruburilor.
- Se clătește cu apa călduță.

Igienizarea cavitații bucale:
- Se face la fiecare aplicare a aparatului în cavitatea bucală.
- Clătirea gurii cu apă de gura după fiecare periaj.
- Controlul pentru igienizare profesională la 3 luni sau oricând este nevoie.
- Activarea aparatului ortodontic mobil se face cu cheița specială primită odată cu aparatul, conform indicațiilor medicului:
- Întotdeauna în sensul arătat de săgeată, la intervale exacte de timp (conform indicațiilor medicului), seara.
- Înainte de activare, aparatul va fi purtat cel puțin 1-2 ore.

Periaj dinți copil
Radiografie dentară copil

ATENȚIE: nu va fi activat după o perioadă de repaus. După activare se trece imediat la purtarea aparatului.

Este obligatorie: prezentarea la control atunci când apar probleme cum ar fi:
- Imposibilitatea aplicării corecte a aparatului, conform indicațiilor primite de la medic
- Lipsa de stabilitate a aparatului.
- Deteriorarea aparatului.
- Durerea.

Vă rugam să ne contactati ori de câte ori aveți nelămuriri sau apare vreo problemă Este obligatorie prezentarea la control conform indicațiilor medicului. În primele 7-10 zile de la aplicarea aparatului ortodontic mobil, veți putea resimți o ușoară hipersalivatie (exces de secreție salivara) sau dificultăți în înghițirea salivei. Aceste mici neajunsuri dispar complet după trecerea acestui interval de timp dacă aparatul este purtat corect. Se recomandă exerciții de dicție (citit cu voce tare, rar, pronunțând corect cuvintele și repetandu-le pe acelea pentru care există dificultăți).

Ai o urgenta? Ai nevoie de tratament acum?

Urgentele stomatologice au aceeasi importanta ca orice alta problema medicala si nu trebuie sa le neglijam, deoarece acestea pot produce sechele permanente sau pot necesita tratamente complexe si mult mai costisitoare. Daca nu sunteti sigur ca problema pe care o aveti reprezinta o urgenta stomatologica, atunci este simplu: daca doare, atunci este urgenta. Leziunile in regiunea bucala si maxilo-faciala va pot afecta starea generala de sanatate, in timp ce leziunile dentare rezolvate din timp nu duc la pierderea dintelui.

Sună acum!

Oferte speciale

Ofertele sunt limitate ca număr şi în limita timpului disponibil.

ȘEDINȚĂ PROFILAXIE

149 RON

  • detartraj ultrasunete
  • (ambele arcade)
  • periaj profesional
  • fluorizare

Profită acum!

PROGRAM PROFILAXIE

379 RON

  • detartraj ultrasunete
  • (ambele arcade)
  • 4 ședinte
  • la interval
  • de 3 luni

Contact

Smile Dentik

Calea 13 Septembrie 197, București 061344

Ajungi mai ușor cu sau sau