Luni-Vineri, 09:00-20:00
Proteză dentară

O proteză dentară este o proteză intraorală (în interiorul gurii) utilizată pentru refacerea (reconstituirea) defectelor intraorale, cum ar fi lipsa dinților, părțile lipsă ale dinților și lipsa structurilor moi sau dure ale maxilarului și ale palatului. Prostodontia este specialitatea dentară care se concentrează pe protezele dentare. Astfel de proteze sunt utilizate pentru reabilitarea masticării (mestecării), pentru îmbunătățirea esteticii și pentru a ajuta vorbirea. O proteză dentară poate fi ținută pe loc prin conectarea la dinți sau la implanturi dentare, prin aspirație sau prin ținerea pasivă de mușchii din jur. La fel ca alte tipuri de proteze, ele pot fi fixate definitiv sau detașabile; protezarea fixă ​​și protezele amovibile sunt realizate în multe variante. Protezele dentare fixate permanent folosesc adeziv dentar sau șuruburi, pentru a se atașa la dinți sau la implanturile dentare. Protezele de îndepărtare pot folosi frecare împotriva suprafețelor dure paralele și a tăieturilor dinților adiacenți sau a implanturilor dentare, aspirație utilizând retenția mucoasă (cu sau fără ajutorul adezivilor pentru proteze) și prin exploatarea mușchilor din jur și a contururilor anatomice ale maxilarului pentru a se menține pasiv în poziție .

Lipsa unor dinţi sau malpoziţiile dentare, discromiile sau distrucţiile masive ale coroanelor dentare pot fi tratate cu succes cu ajutorul ceramicii. Fie că este vorba de ceramică integrală, de faţete ceramice – veneer, inlay sau onlay, coroane de ceramică pe suport de zirconiu, sau fie că este vorba de lucrări protetice complexe – lucrări telescopate, punţi cu piloni de sticlă, toate iţi pot reda funcţionalitatea şi estetica zâmbetului.

În momentul hotărârii tipului de lucrare protetică de care ne vom folosi, vom vedea împreună exemple cu diferite tipuri de lucrări şi vom compara diferite tipuri de materiale, discutând despre diferențele dintre ele, avantajele sau dezavantajele fiecăreia, în aşa fel încât găsirea variantei optime să fie la doar o discuţie distanţă.

Lucrare ceramică

Ai o urgenta? Ai nevoie de tratament acum?

Urgentele stomatologice au aceeasi importanta ca orice alta problema medicala si nu trebuie sa le neglijam, deoarece acestea pot produce sechele permanente sau pot necesita tratamente complexe si mult mai costisitoare. Daca nu sunteti sigur ca problema pe care o aveti reprezinta o urgenta stomatologica, atunci este simplu: daca doare, atunci este urgenta. Leziunile in regiunea bucala si maxilo-faciala va pot afecta starea generala de sanatate, in timp ce leziunile dentare rezolvate din timp nu duc la pierderea dintelui.

Sună acum!

Oferte speciale

Ofertele sunt limitate ca număr şi în limita timpului disponibil.

ȘEDINȚĂ PROFILAXIE

149 RON

  • detartraj ultrasunete
  • (ambele arcade)
  • periaj profesional
  • fluorizare

Profită acum!

PROGRAM PROFILAXIE

379 RON

  • detartraj ultrasunete
  • (ambele arcade)
  • 4 ședinte
  • la interval
  • de 3 luni

Contact

Smile Dentik

Calea 13 Septembrie 197, București 061344

Ajungi mai ușor cu sau sau