Luni-Vineri, 09:00-20:00

Ce este stomatologia?

Stomatologia, cunoscută și sub numele de medicină dentară și medicină orală, este o ramură a medicinei care constă în studiul, diagnosticul, prevenirea și tratamentul bolilor, tulburărilor și afecțiunilor cavității bucale, de obicei în dentiție, dar și în mucoasa bucală, și a structurilor și țesuturilor adiacente și conexe, în special în zona maxilo-facială. Deși este în primul rând asociat cu dinții în rândul publicului larg, domeniul stomatologiei sau medicinii dentare nu se limitează la dinți, ci include alte aspecte ale complexului craniofacial, inclusiv articulația temporomandibulară și alte structuri de susținere, musculare, limfatice, nervoase, vasculare și anatomice.

Tratament de urgență

Urgentele stomatologice au aceeasi importanta ca orice alta problema medicala si nu trebuie sa le neglijam, deoarece acestea pot produce sechele permanente sau pot necesita tratamente complexe si mult mai costisitoare.

Tratament carie dentara

Caria dentara reprezinta ce mai frecventa afectiune a dintilor, fiind un proces cronic distructiv al tesuturilor dure ale dintelui, fara caracter inflamator, producând distructia acestora prin formarea de cavitati invazive cu afectare nervoasa. De aceea aceasta trebuie tratata de la primele semne.

Endodonție

Tratatarea endodontică a unui dinte este la fel de importantă pe cât este realizarea unei fundaţii solide în construcţia unei case. O rădăcină tratată corect, folosind tehnici rotative, şi respectând protocolul din literatura de specialitate poate face ca viaţa unui dinte să se prelungească şi să fie funcţional, atât din punct de vedere masticator cât şi estetic.

Implant dentar

Implantul dentar reprezintă rădăcina unui dinte artificial. În cazul în care un dinte natural a trebuit sa fie extras(scos),in zona respectivă se montează(fixează) un implant. Implantul dentar este de fapt un şurub de titan care este fixat prin tehnici speciale la nivelul osului maxilar sau mandibular.

Protetică dentară

Lipsa unor dinţi sau malpoziţiile dentare, discromiile sau distrucţiile masive ale coroanelor dentare pot fi tratate cu succes cu ajutorul ceramicii. Fie că este vorba de ceramica integrală, de faţete ceramice – veneer, inlay sau onlay, coroane de ceramică pe suport de zirconiu, sau fie că este vorba de lucrări protetice complexe – lucrări telescopate, punţi cu piloni de sticlă, toate iţi pot reda funcţionalitatea şi estetica zâmbetului.

Chirurgie dentară

În cazul în care un dinte nu poate fi salvat, în cazul în care este necesară o extracţie în scop ortodontic, în cazul în care o intervenţie chirurgicală este necesară, vom acţiona întotdeauna fără durere, conservator, reducând la maxim traumatismul.

Paradontologie

Problemele parodontale afectează de la vârste timpurii un procent din ce în ce mai mare din populaţie. Fumatul, igiena deficitară, obiceiurile masticatorii viciate, cât şi îngrămădirile dentare sau problemele de sănătate generale pot duce la afecţiuni parodontale. O dignosticare precoce poate face o diferenţă majoră în starea de sănătate a dinţilor noştri, şi, implicit a noastră.

Cosmetică dentară

Stomatologia cosmetică este în general utilizată pentru a se referi la orice lucrare dentară care îmbunătățește aspectul (deși nu neapărat funcționalitatea) dinților, gingiilor și / sau mușcăturii. Se concentrează în primul rând pe îmbunătățirea esteticii dentare în culoare, poziție, formă, dimensiune, aliniere și aspectul general al zâmbetului.

Terapie laser

Laserul terapeutic este unul din multele instrumente moderne ce pot fi folosite cu succes in practica de zi cu zi. Desi laserul este folosit cu succes in alte domenii medicale, putini stomatologi si-au dotat cabinetul cu asemenea aparat.

Pedodonție

În cabinetul stomatologic Smile Dentik, în cadrul programului pentru copii propus, vom anticipa creșterea și riscurile de îmbolnavire a dințișorilor, precum și posibilitatea de a interveni la momentul potrivit în evoluția problemelor dentare.

Turism dentar

Prin programele noastre de turism dentar pacienţii din alte ţări, precum şi românii stabiliţi în străinătate, au posibilitatea de a vizita locurile pitoreşti din România, beneficiind în acelaşi timp de un set complet de soluţii stomatologice la preţuri mult mai atractive decât în ţările din vestul Europei.

Ai o urgenta? Ai nevoie de tratament acum?

Urgentele stomatologice au aceeasi importanta ca orice alta problema medicala si nu trebuie sa le neglijam, deoarece acestea pot produce sechele permanente sau pot necesita tratamente complexe si mult mai costisitoare. Daca nu sunteti sigur ca problema pe care o aveti reprezinta o urgenta stomatologica, atunci este simplu: daca doare, atunci este urgenta. Leziunile in regiunea bucala si maxilo-faciala va pot afecta starea generala de sanatate, in timp ce leziunile dentare rezolvate din timp nu duc la pierderea dintelui.

Sună acum!

Contact

Smile Dentik

Calea 13 Septembrie 197, București 061344

Ajungi mai ușor cu sau sau